Tarieven voor administratie uitbesteden

Tarieven boekhouding en administratie uitbesteden

We hebben er bewust voor gekozen om niet met uurtarieven te werken. Met uurtarieven weet je als klant namelijk nooit vooraf waar je aan toe bent en betaal je als klant teveel wanneer de boekhouder niet efficiënt werkt.

 

Wij streven er naar om het aantal handmatige boekingen zo laag mogelijk te houden, door te focussen op vergaande automatisering. Dankzij onze automatisering kunnen wij werken met vaste tarieven.

Onderstaand zie je een overzicht van onze diensten en tarieven:

Tarieven diensten administratiekantoor Zwolle

* Onderaan deze pagina vind je verdere uitleg omtrent handmatige boekingen


Hoe gaan wij te werk (praktijkvoorbeeld)

Stel: een ondernemer met een webwinkel verkoopt ca. 1.000 producten per maand. Hij koopt centraal in, dus krijgt hij één inkoopfactuur per maand en heeft daarnaast de nodige overige kosten (zakenlunches, website hosting, telefonie etc.). Voor de overige kosten komen per maand zo’n 35 bonnetjes en facturen binnen.

 

Onze aanpak:

  • We koppelen de bankrekening aan ons administratiepakket (geen handmatige boekingen)
  • De 1.000 verkoopfacturen lezen we één keer per maand in als importbestand, dus één boeking
  • We koppelen de binnengekomen betalingen automatisch aan de openstaande facturen
  • De overige bonnetjes en facturen boeken we handmatig in, dus 35 boekingen

In totaal komt deze ondernemer op ca. 36 boekingen per maand. Dit is onder de grens van 50, dus inbegrepen in de 147 euro per maand.

 


Waarom is dit zo voordelig?

Een gemiddelde (traditionele) boekhouder die veel handmatig doet zal met de bovenstaande situatie minstens een dag per maand bezig zijn. Tegen een gemiddeld tarief van € 50,- per uur kost dat € 400,- per maand. Dit is vaak nog exclusief de aangiftes BTW, IB en/of VPB.


*Uitleg omtrent handmatige boekingen

Zoals aangegeven focussen wij ons op automatisering. Denk hierbij aan importbestanden en koppelingen met banken, betaalproviders, webwinkelsoftware etcetera. Buiten de automatisering om kunnen er alsnog "handmatige boekingen" zijn. Voorbeelden van handmatige boekingen zijn bijvoorbeeld:

 

  • Het inboeken van een losse verkoopfactuur (bij grotere aantallen is dit snel te automatiseren);
  • Het inboeken van een bon van een etentje;
  • Het inboeken van een inkoopfactuur van een leverancier.

 

Wanneer er meer dan 50 handmatige boekingen per maand nodig zijn, dan rekenen wij daarvoor een extra vergoeding. Dit zal in overleg vooraf worden vastgesteld.

 

Boekingen/transacties die via een importfunctie kunnen worden geboekt tellen mee als één boeking per importactie. Dus een bankafschrift met 100 mutaties inlezen wordt gerekend als één boeking.

 

Boekingen/transacties die via een volledig automatische koppeling worden geboekt, tellen niet mee voor het aantal boekingen. Voor een automatische koppeling met een bankrekening worden dus geen maandelijkse kosten in rekening gebracht.